Management Software

Met de uitbreiding van het wereldwijde web en internet zijn computernetwerken zeer groot en complex geworden, waardoor ze onmogelijk zijn om handmatig te beheren. Naar aanleiding hiervan is een suite van netwerkbeheersoftware ontwikkeld om de last van het beheer van de groeiende complexiteit van computernetwerken te verminderen. 

Netwerkbeheersoftware verzamelt gewoonlijk informatie over netwerkapparaten (die Noden genoemd worden) met behulp van protocollen zoals SNMP, ICMP, CDP, enz. Deze informatie wordt vervolgens op een makkelijke begrijpelijke en toegankelijke manier aan netwerkbeheerders voorgelegd, zodat ze snel problemen kunnen identificeren en oplossen. Problemen kunnen zich voordoen in de vorm van netwerkfouten, prestatieknelpunten, compliance problemen enz. Sommige geavanceerde netwerkbeheersoftware kunnen netwerkproblemen automatisch verhelpen. 

Netwerkbeheersoftware kan ook helpen bij het leveren van nieuwe netwerken, zoals het installeren en configureren van nieuwe netwerkknooppunten, enz. Zij kunnen ook helpen bij het onderhoud van bestaande netwerken, zoals het upgraden van software op bestaande netwerkapparatuur, het creƫren van nieuwe virtuele netwerken, enz. Bron: Wikipedia

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al jouw vragen, groot of klein. Heb je graag meer uitleg? Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons